irányítási rendszerek

Irányítási rendszerek - Rába Futómű Kft.

A Rába hagyományai alapján a minőség mindig is hangsúlyos szerepet kapott. A minőség fogalmát stratégiai koncepcióként értelmezi termékeire, belső és külső folyamataira és nem utolsó sorban valamennyi érintettel (vevő, tulajdonos, vezető, alkalmazott, fogyasztó, versenytársak, szállító, partner, állami intézmények, társadalom) kapcsolatos tevékenységeire. A Rába minden munka- és üzleti folyamata során teljes mértékben törekszik a hatékonyság optimális szintjének elérésére és megtartására. A vállalat tevékenységei közé tartozik a hajtott mellső és hátsó futóművek, merev mellső futóművek, valamint futóműalkatrészek, részegységek fejlesztése, gyártása, tehergépkocsik, buszok számára valamint a vasszerkezet gyártás. Ebből adódóan a vállalat minőségirányítási rendszere a következő szervezeti egységeket érinti:

Az ISO 9001 által érintett területek:

  • Rába Futómű Kft. teljes szervezete (ISO 9001:2015 tanúsítvány)

Az IATF 16949 által érintett területek:

  • Rába Futómű Kft. – autóipari termékek gyártása (IATF 16949:2016 tanúsítvány)

Az ISO 3834 és DIN 2303 által érintett területek:

  • Rába Futómű Kft. – Vasszerkezet gyártás (ISO 3834-2:2015 tanúsítvány, DIN 2303 tanúsítvány)

ISO 14001:2015

A Rába Futómű Kft. elkötelezett a fenntartható fejlődés, a környezeti teljesítés folyamatos javítása, a biztonságos munkahely, munkaeszközök, munkakörnyezet, valamint az egészséget nem veszélyeztető munkahely kialakítása, fenntartása és folyamatos fejlesztése mellett. A Társaság működése során a fenntartható fejlődés szempontjainak érvényesítését, illetve a negatív környezeti hatások kiküszöbölését, minimálisra csökkentését mindenkor szem előtt tartja. (ISO 14001:2015 tanúsítvány)

Politikák

A menedzsment a minőséggel, környezetvédelemmel, valamint munkahelyi egészségvédelemmel és biztonsággal kapcsolatos alapelveit a minőség, környezet, illetve munkahelyi egészségvédelem és biztonság politikákban fogalmazta meg.

Irányítási rendszerekhez kapcsolódó letölthető dokumentumok: