technológiák

A Rába meghatározó ereje a vertikálisan integrálódott gyártási szerkezete, a folyamatok és technológiák. Ezekre alapozva a vállalat komplex szolgáltatási csomagot nyújt ügyfelei számára a mérnöki tervezéstől, a gyártáson és szerelésen keresztül a tesztelésig és a logisztikai megoldásokig.

A Rába stratégiájának kiemelt területe az alkalmazott technológiák folyamatosan fejlesztése a hosszú távú versenyképesség fenntartása, javítása és a piaci részesedés növelése érdekében. Közvetlen piacnövelő üzleti intézkedés keretében a Rába nagy volumenű beruházási programot indított, több mint 10 milliárd Ft értékben, amelynek célja új kovácsolási technológia bevezetése, termelékeny gyártósor üzembehelyezése volt, amelyre 2019-ben került sor.  A fejlesztéssel jelentősen növelte a gyártási kapacitást, javítja a termékek minőségét, az élőmunka hatékonyságát. 

A Rába meghatározó, alaptechnológiája a kovácsolás.
Az 1896-ban alapított kovácsüzemnek köszönhetően a Rába már több mint száz éves tapasztalattal rendelkezik a kovácstermékek gyártása területén. A folyamatos fejlesztések  mindvégig hozzájárultak a termelékenység állandó növekedéséhez. Mind ezek eredményeként a kovácsüzem – a kapacitásban megfelelő, korszerű hőkezelő műhellyel – a régió egyik legnagyobb és legkorszerűbb kovácsgyára. Fő profilja a járműipar (tehergépjárművek, buszok és speciális járművek) számára kovácsolt alkatrészek előállítása. Ezek nem csak a Rába által gyártott mellső és hátsó futóművekbe, főhajtóművekbe, de a világ számos futómű és főhajtómű gyártójának termékeibe is beépülnek.

TECHNOLÓGIÁK A RÁBA GYŐRI ÜZEMÉBEN

Kovácsolás
Hőkezelés
Megmunkálás
Szerelés
Lemezmegmunkálás
Hegesztés
Szerszámgyártás

 

TECHNOLÓGIÁK A RÁBA MÓRI ÜZEMÉBEN

Préstechnológia
Hegesztés-technológia
Robothegesztés MAG
Csőhajlítás technológia
Huzalhajlítás technológia
Kataforetikus festés
Szabászat
Varroda
Porszórás

TECHNOLÓGIÁK A RÁBA SÁRVÁRI ÜZEMÉBEN

Esztergálás
Fúrás, marás
Finom megmunkálás, köszörülés
Különleges technológiák
Hőkezelési technológia
Szerelési technológia