Technológiai centrum

Technológiai Centrum

Alapításának 115. évfordulóján, 2011-ben nyitotta meg a Rába a Technológiai Centrumot. Az intézetben a társaság egy bemutatóközpontot is kialakított, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt kutatás-fejlesztési bázis mellett.

Az itt látható egyedülálló cégtörténeti gyűjtemény felsorakoztatja a Rába emblematikus gyártmányait a XX. század elejétől egészen napjainkig. Az 1400 négyzetméteres bemutatótéren olyan járműritkaságok is helyet kaptak, mint a cég legelső gyártmánya 1897-ből, az ETO sportolóinak autóbusza negyvenes évekből, vagy a II. világháború legsikeresebb terepjárója, a Rába Botond egyetlen megmaradt példánya.

A gazdagon illusztrált tablókon és a vitrinekben őrzött tárgyi emlékeken keresztül a Rába évszázados története, a győri ipartörténet és a hazai járműipar fontos fejezetei elevenednek meg. A látogatók megismerhetik a társaság legújabb fejlesztéseit és azokat a termékeket, amelyeket a Rába a globális járműipar vezető vállalatainak szállít napjainkban.

A bemutatóközpontnak hivatalos nyitvatartási ideje nincs, de előzetes bejelentkezés alapján, egyeztetett időpontban ingyenesen megtekinthető.

Kapcsolat: 
Rába Járműipari Holding Nyrt.
9027 Győr, Martin u. 1.
Mail: info@raba.hu

RÁBA Lho gyorsteherautomobil alváz, a kiállítás legidősebb járműve

RÁBA Mindenes traktor

RÁBA Super 3 tehergépkocsi