Új tesztpad a fejlesztés szolgálatában

Elkészült és üzembe helyezték a Rába Fejlesztési Intézet új vizsgálati berendezését. Az új tesztpad a Rába fejlesztési központjában áll a mérnökök rendelkezésére. A berendezés nem csak hiánypótló, de moduláris felépítésének köszönhetően eddig kiaknázatlan lehetőségeket is magában hordoz, mert a modern kor színvonalának megfelelő vizsgálati környezetben a hatékonyság a kulcsszó!

thumbnail_IMG_6343

Az új „A-pad”, a Rába Fejlesztési Intézet és az Energotest Kft. együttműködésében látott napvilágot. A beruházás nem jöhetett volna létre a Beszállító Fejlesztési Program nélkül, hiszen a finanszírozásban nagy szerepet játszott a jelenleg is futó állami támogatási program.

thumbnail_IMG_6331

De mire is jó tulajdonképpen egy ilyen tesztberendezés?

Az újonnan létrejött A-pad önmagában alkalmas futóművek és hajtóművek futtatására, különböző hajtási spektrumok vezérlésére, ami elengedhetetlen pl. olajáramlási, melegedési, tömítés vizsgálati, csapágy és minden terhelés nélküli hajtáslánc vizsgálat során. Ami még ennél is fontosabb, hogy a meglevő tesztberendezésekkel együttműködve képes terhelt (a behajtással szemben fékezett) vizsgálatok lebonyolítására is. Legyen szó extrém hideg környezetben való tesztelésről, túlterheléses vizsgálatról, vagy akár szélsőséges kenésállapotok megvalósításáról. Mindezt gyorsan, biztonságosan és kompromisszumok nélkül, a beépített védelmi funkcióknak köszönhetően.

thumbnail_IMG_6347

Az A-pad tervezésekor a környezettudatos kialakítás is szerepet kapott. A berendezés féküzemben képes visszatáplálni a villamos energiát (akárcsak egy modern elektromos jármű), így végeredményben az A-pad karbonlábnyoma elenyésző nagyságú.