Rábától Rábáig – Közös időutazás a Rába Nyrt. történetében

A kánikulai időjárás ellenére több százan vettek részt a szombati közös időutazásunkon a Rába csoport 128 éves történetében. A Rába Technológiai Centrumának megtekintésére – Szabó János tárlatvezetésével – négy turnusban volt lehetőség, melyre a helyek a meghirdetést követően pár órán belül be is teltek. 128 év történéseit nehéz ennyi időbe belesűríteni, így a látogatók intenzív 1,5-2 órát tölthettek el egyedülálló cégtörténeti gyűjteményünkben, az emblematikus Rába gyártmányok között.

Az esemény másik fő programjai a buszos telephelybejárások voltak, melyeket azzal a nem titkolt céllal szerveztünk, hogy a látogatók ne csak a történelmünket ismerjék meg, hanem bepillantást nyerhessenek a mai modern Rába életébe is. Az 1200 fokon izzó acél testközelből vagy az átbuszozás a 67.000 m² csarnokon csak a leglátványosabb részei voltak az utazásnak. A parkolóban mindeközben zajlott a járműtalálkozó is, ahol az ikonikus Rába járművek mellett a Rába egyik jövőbeli termékét, a Gidrán páncélozott járművet is megcsodálhatták az érdeklődők.

Köszönjük a kiállítóknak, hogy járműveikkel emelték az esemény fényét! Reméljük, hogy élményekkel teli pillanatokat szerzett minden Rába rajongó és érdeklődő!

Jövőre ugyanitt?! Mi már nagyon várjuk!