Pályaorientációs nap a győri Lukács Technikumban

2023. december 8-án, pénteken szervezte meg ismét a középiskolai Pályaorientációs Napot a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium számos partnercég és közel 1000 diák részvételével.

A 2018-ban egyedülálló kezdeményezésként induló rendezvény célja a munkavállalók és munkaadók egymással való kölcsönös megismertetése volt. A cégeknek ez egy remek bemutatkozási lehetőség, elmondják milyen feltételeket, karrierépítési utakat tudnak kínálni, valamint, hogy milyen munkakörökben tudnak elhelyezkedni náluk a diákok.

A szakmai előadások mellett ezen a napon különböző eszközök kipróbálására is van lehetőség, valamint számos hasznos tanácsot is kaphatnak a fiatalok.

Az idei bemutatókon, előadásokon és gyárlátogatásokon a diákok Győr és a régió multinacionális nagyvállalataitól kezdve egészen a kis- és középvállalkozásokig betekintést kaptak az adott cég szervezeti felépítésébe és működésébe. Az évek során egyre több cég és vállalat képviselteti magát ezen a rendezvényen. Az idei tanévben az Audi Hungaria Zrt., a Nemak Győr Kft., a Rába Járműipari Holding Nyrt., a Borsodi Műhely, a GROB Hungária Kft., a Sokoró Kft., a Delta-Tech Kft., az Intercars, az EDAG Hungary Kft. a GYVÁKK, a Viega Magyarország, a Pedagógia Szakszolgálat, a Széchenyi Egyetem, valamint a Honvédség részéről érkeztek az előadók a Lukács Technikumba.

A Pályaorientációs Napon való részvételével a Rába Járműipari Holding Nyrt. mély benyomást keltett a diákok körében, és rendkívül népszerűnek bizonyult. A diákok örültek a Rába bemutatkozásának, és a vállalat iránti érdeklődés tovább erősödött az esemény során. Ez a részvétel nem csupán a szakmai tájékozódást segítette elő, hanem a cég számára egyben lehetőséget teremtett a fiatalokkal való közvetlen kapcsolatépítésre és a vállalat vonzerejének további növelésére. Az esemény során elért siker kulcsfontosságú lépés volt a Rába Járműipari Holding Nyrt. részéről a diákok és a jövőbeli tehetségek felé.