Új generációs hegesztőgépek a Rába Járműalkatrész Kft. hegesztőüzemében

A Rába csoport 2023-ban is jelentős beruházásokat eszközölt, hiszen az innováció és fejlődés terén elért eredmények kiemelkedően fontosak a vállalat számára, elősegítve a hatékonyság és a versenyképesség növekedését. Bősze Edina, a Rába móri hegesztőüzemének gyártómérnöke, részleteket osztott meg egy új fejlesztéssel kapcsolatban.

A cég móri hegesztő üzemében sikeresen lecserélte a régi, már elavult kézi ívhegesztő gépeket, és helyettük 8 vadonatúj, korszerű berendezést helyezett üzembe 2024 elején. Ezek a gépek nem csupán modernizációt jelentenek a vállalatnak, hanem forradalmi változást hoztak a hegesztő műhelyekben is.

Az új berendezések kompakt gázhűtéses gépek, digitális kijelzővel és fokozatmentes beállítási lehetőséggel, mindezt egy könnyen kezelhető, nyomógombos megoldással párosítva. Emellett két kijelző módot is kínálnak, hogy minden felhasználó megtalálja a számára legmegfelelőbb beállítást, legyen szó akár a hagyományos, fokozatszám alapú paraméterezésről, vagy a modern, digitális kijelzőn keresztüli beállításról. Méretüket tekintve lényegesen kisebbek a korábbi gépekhez képest, így mozgatásuk és tárolásuk is egyszerűbb lett.

Az új gépek beépített operációs rendszerrel rendelkeznek, számos beállítási lehetőséggel, biztosítva ezzel a hegesztő szakemberek számára a pontosabb és magasabb minőségű munkavégzést. A hatékonyság szempontjából fontos az is, hogy a gépek képesek elmenteni a már beállított paramétereket, megkímélve ezzel a felhasználókat a folyamatos beállítgatástól.

A modernizáció, a termelékenység fokozása és a minőség további javítása érdekében a beruházási tervekben további gépvásárlások is szerepelnek, hiszen a Rába csoport móri gyárának jövője az innovatív technológiai fejlődések által szilárdul meg folyamatosan.