news

Félidejéhez érkezett a Rába Modernizációs Program

A Rába csoport menedzsmentje a kezdeti lendülettel folytatja a Rába Modernizációs Programot és továbbra is elkötelezett a cégcsoport jövőjét és stabilitását jelentő modernizáció mellett. A Program tervezett finanszírozási struktúrája mentén a modernizáció egyik forrása a termeléshez nem használt ingatlanok értékesítése. A Társaság ingatlanhirdetések útján folyamatosan tájékoztatja az érdeklődőket megvételre elérhető ingatlanjairól.

A vállalatcsoport menedzsmentje 2022 III. negyedévében megkezdte a Rába Modernizációs Program gyakorlati megvalósítását. A Program többek között különböző fenntarthatósági beruházásokat, a modernizációt elősegítő ingatlan- és gépberuházásokat, saját megújuló energia termelés kialakítását, valamint a termelési struktúra újraszervezését is magában foglalja.

A félidejéhez érkezett Rába Modernizációs Program az előre meghatározott ütem szerint halad. Az elmúlt másfél évben az energiahatékonysági modernizáció keretében a Gyármentő Program támogatásával napelemparkok létesültek a győri és sárvári telephelyen. A működésüket hamarosan megkezdő napelemparkok jelentős mennyiségű zöld energiaforrást biztosítanak majd a gyártó tevékenységek számára. A stratégiai alkatrészek gyártását támogató új megmunkálóközpontok, a modern fogazó, szerszámkészítő, szemcseszóró és szabász gépek üzembe helyezése szintén mind a modernizációs folyamat meghatározó részei. Az üzleti környezet és folyamatok változása okozta kihívásoknak megfelelve a vállalatcsoport új vállalatirányítási rendszert vezetett be 2024 II. negyedévében, elősegítve a rugalmasabb, átláthatóbb folyamatokat, a hatékonyabb információáramlást és a megalapozott döntéshozatalt. A Társaság a működéshez szükséges stratégiai jelentőségű 67.000 m2 alapterületű gyártócsarnok felújítását több fázisban tervezi megvalósítani a pénzügyi források rendelkezésre állásának függvényében. Az első fázisban a csarnok tetőszerkezetének korszerűsítésére kerül sor, mellyel a tető alkalmassá válik majd napelemek fogadására is.

A Rába csoport töretlenül folytatja a Rába Modernizációs Program végrehajtását, a modernizációt elősegítő gép- ingatlan-, valamint fenntarthatósági beruházásokat, a hatékonyságnövelést, a lean elvek érvényesítését a hosszú távú versenyképesség, a profitabilitás és a fenntarthatóság megteremtése céljából. A vállalat a 2023 IV. negyedéve óta fennálló kedvezőtlen gazdasági környezet, valamint a járműipart sújtó nehézségek ellenére továbbra is elkötelezett a versenyképesség és a profitabilitás fenntartása, illetve a Rába Modernizációs Program folytatása mellett; ehhez kapcsolódoan pedig végrehajtja a Program finanszírozásához szükséges további források bevonását.

Ennek fontos eleme a termeléshez nem használt ingatlanok értékesítése. A Társaság évente megújított stratégiai terveiben több éve szerepel a vállalatcsoport működéséhez nem szükséges, Győr belvárosában található, Városrétként ismert beépítetlen terület értékesítése. Ennek megfelelően a Társaság már meg is kezdte a területen lévő ingatlanok értékesítését. Azok a területrészek, melyekre korábban konkrét vételi ajánlat érkezett, meghirdetésre kerültek az MNV Elektronikus Aukciós Rendszerében. A Rába a többi területrészre első körben hirdetés útján keres érdeklődőket (https://ingatlan.com/34121087).