Korszerű varrógépek forradalma Móron

Berta Tímea, a Rába móri varrodájának gyártómérnöke tájékoztatott minket a vállalat legfrissebb technológiai fejlesztéseiről.

Tavaly lehetőség nyílt hat nehézárus varrógép és egy speciális adagolóval felszerelt gép beszerzésére, melyek számos előnnyel járnak és hozzájárulnak a varrodai folyamatok hatékonyságának és minőségének javításához.

Az új gépek a régebbi, már nem költséghatékonyan felújítható varrógépek helyére kerültek. Az új nehézárus varrógépek a legkorszerűbb digitális vezérléssel rendelkeznek, lehetővé téve minden fontos paraméter beállítását a varrás során. Az öltések hossza, a szálfeszesség és más beállítások könnyedén programozhatóak és váltakozhatnak különböző anyagokhoz, ezáltal növelve a varrás minőségét és hatékonyságát. Az új gépekkel jelentősen csökkenthetőek a varrási hibák, mint például az öltéskihagyás vagy a visszabomló varrás, miközben a dolgozók számára is könnyebbé válik a munkavégzés.

A speciális adagolóval felszerelt gép különleges lehetőségeket kínál a pántok precíz varrására, különös tekintettel a szabott műbőr vagy bőr alkatrészekre. A pullerrel kiegészített varrógép segítségével az öltéshossz-változások könnyedén kiküszöbölhetők, biztosítva a megfelelő varrási eredményeket a különböző anyagokhoz.

Az új varrógépek januárban kerültek üzembe helyezésre, és a jövőben további korszerűsítéseket tervezünk a vállalatnál, biztosítva, hogy a Rába móri varrodája mindig a legkorszerűbb technológiákat alkalmazza a legmagasabb minőségű termékek előállítása érdekében.