Tizennégy sportszakosztály részvételével és a RÁBA Járműipari Holding Nyrt. névadó szponzori támogatásával megalakult a RÁBA ETO SE 

Az ETO Park Hotelben tartott sajtótájékoztatón jelentették be, hogy elindul a Rába ETO Győr Sportegyesület.  

Az eseményen részt vett Dr. Dézsi Csaba András Győr polgármestere, Prof. Dr. Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke és a RÁBA Járműipari Holding Nyrt. felügyelőbizottságának elnöke, Kovács János, a RÁBA ETO Győr Sportegyesület elnöke, Hetzmann Béla, a RÁBA Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója, illetve dr. Tóth László, az Európai Judo Szövetség, valamint a Magyar Judo Szövetség elnöke is. 

Hetzmann Béla, a RÁBA Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója a sajtótájékoztatón lelkesen beszélt az új klubról és az együttműködésről. 

“Nagy megtiszteltetés vállalatcsoportunk, a Rába csoport számára, hogy felélesztve a hagyományokat a Rába ismét a nevét adhatja egy fontos győri sportegyesület, a RÁBA ETO Győr Sportegyesület számára. 

A több, mint 750 éve alapított Győr városa és a lassan 127 éves Rába mindig fontos szerepet játszottak egymás életében, meghatározták egymás fejlődését, történetük rendkívül szorosan összefonódott. A Rába története átívelte az egész 20. század történelmét, együtt a várossal, együtt a győriekkel. A magyar embereknek a Rábáról Győr, Győrről pedig a Rába jut elsőként eszébe, egybeforr múltunk, jelenünk és jövőnk.  

Biztosak vagyunk benne, hogy a Rába csoport és a RÁBA ETO SE által most megvalósuló együttműködés még közelebb hozza egymáshoz Győr városát és a megújuló Rába csoportot. 

A Rába csoport szakmai függetlenségét megőrizve tudott fennmaradni, képes volt tovább vinni a korábbi időszakok szakmai, emberi és társadalmi értékeit. A globális haszongépjármű-iparág meghatározó európai szereplőjeként a világpiacon is jelentős pozíciót vívott ki magának, piacvezető vállalatainak megbízható és rugalmas partnere. A Rába csoport jelen van a világgazdaság legfontosabb piacain, az Amerikai Egyesült Államoktól Európán át Japánig. Korszerű módszerekkel, innovatív és egyben adaptív üzleti modellel ezekre az alapokra építjük a 21. századi Rábát. Szintén meghatározó a Rába kutatási, fejlesztési tevékenysége, az innováció, elsősorban a jövő stratégiai termékeire, a futóművekre és futóműfőegységekre fókuszálva. 

Győr város és régiója ma az ország egyik vezető járműipari központja, amit a Rába nem csupán munkahelyek biztosításával támogat, hanem mindemellett fontosnak tartja a helyi közösségeknek, a régió sport- és kulturális életének, értékeinek megőrzését, fejlődésének elősegítését. 

Hisszük, hogy csak stabil, megbízható keretek között, a hagyományokra építve, de folyamatosan megújulva lehet az élet minden területén – a sportban és az ipari termelésben egyaránt – hatékony munkát végezni, sikereket, eredményeket, fejlődést elérni, amelyre büszkék lehetünk mindannyian, győriek, magyarok egyaránt. 

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Rába csoport névadóként hozzájárulhat a RÁBA ETO Győr Sportegyesület sikeres jövőbeni tevékenységéhez, ezáltal Győr városa további fejlődéséhez!”