Online üzem, prés gyártóterület világításának modernizálása

Bánki Andrea, a Rába Járműalkatrész Kft. munkavédelmi előadója tájékoztatott bennünket az esztergomi online üzem, prés gyártóterület világításának korszerűsítéséről.

Folyamatos fejlesztésnek köszönhetően a 2022-ben kitűzött célok közül az online üzem megvilágítás korszerűsítésének első része sikeresen megvalósult. A régi 58 wattos fénycsőarmatúrákat 20 wattos led világítótestekre lettek cserélve, amelyet a munkavállalók nagy örömmel fogadtak.

A prés üzem területén a cég fejlődését segítette munkavédelem és energiagazdálkodás szempontjából az elavult és sokat fogyasztó higanygőzös lámpatestek cseréje energiatakarékos csarnokvilágító eszközökre, illetve a munkaállomásokon a sárga, gyengébben világító fénycsövek fehér fényű led csövekre való váltása. Ezek a fejlesztések megfelelnek mind a jogi előírásoknak, mind a dolgozók elvárásainak.

A további célok között szerepel a hegesztő területen lévő világítás korszerűsítése. Folyamatos mérésekkel vizsgálják és ellenőrzik a fejlesztésre szoruló és már elkészült területeket.

A modernizálás mellett nagy hangsúly fektet a Rába Járműalkatrész Kft. a munkavégzésre vonatkozó munkabiztonsági és munkaegészségügyi követelményeknek való megfelelésre, elkötelezett a fejlődés iránt a kitűzött célok elérése érdekében.