Százak életét menthettük meg

Régi hagyományt élesztett újra a Rába azzal, amikor idén ismét véradás(oka)t szervezett a központi telephelyén dolgozó munkatársai számára.

Első alkalommal az év első hónapjában várták a rábás véradókat, akik az Országos Vérellátó Szolgálat győri központjában nyújthatták karjukat. S bár akkor még viszonylag kevesen jelentkeztek, ez is nagy segítséget jelentett, hiszen mint közismert, egyetlen váradással három embertársunk életét lehet megmenteni. A januári váradáson is több mint félszáz beteg vagy életmentésre szoruló emberen segíthettek a bátor munkatársak. Májusban azonban már a véradók száma közelítette meg az ötvenet, s ugyanez volt a helyzet az október 6-i véradáson is. Egy kis matematika és máris kiderül: a Rába munkatársai a vérükkel ez évben háromszáznál is több ember életét menthették meg.

A vállalat menedzsmentje által is támogatott véradások során többen is voltak olyanok, akik először álltak készen arra, hogy minden félelmüket legyőzve vállalták a tűszúrást. Utána egyöntetűen arról beszéltek, hogy ezzel milyen jó döntést hoztak. Ez az érzés csak erősödött bennük, amikor sms-ben tájékoztatást kaptak arról, hogy vérüket felhasználták.

A véradás életet menthet, s ha mindez csoportosan történik, az az összetartozás érzését is erősíti. Ráadásul, a Rába arra is gondol, hogy a véradókat meglepetésekkel várja: az új ajándéktárgyainak debütálását erre az alkalomra időzíti. Idén például a véradáson megjelentek találkozhattak először az új rábás pólóval. Októberben sapka és táska között választhattak a véradók, akik ezúttal is egy sorsoláson is részt vettek. Öt szerencsés a vállalat családi Napján fellépő Hoologans együttes tagjai által dedikált rábás pólót nyert, akiket külön értesítenek.

Mindenkinek jó hír, hogy a rábás véradások jövőre folytatódnak, új ajándéktárgyakkal – és a segítségnyújtás nagyszerű érzésével.