HÍR RÉSZLETEK
2013.10.14
Újabb midibuszokat exportál a Rába

Svédországi szállításra kapott megbízást a cég
A korábbi kedvező minőségi és üzemeltetési tapasztalatok után újabb megrendelést kapott a Rába Jármű Kft. a svéd Vinga Bus-tól S91 típusú midibuszok szállítására. A jármű ma az egyetlen olyan magyar fejlesztésű autóbusz, amit magyar gyártó értékesíteni tudott a külpiacokon, és amelyre nemzetközi szinten igény van. A járműveket 2014 tavaszán szállítja a Rába, azt követően pedig biztosítja a szerviz- és pótalkatrészhátteret is.

A tavalyi évben teljesített skandináv megrendelést követően újabb midibuszok szállítására kapott megbízást a Rába Jármű Kft. a svéd Vinga Bus-tól. Az öt darab jármű jellemzően iskolabuszként áll forgalomba, és környezetbarát biodízel üzemanyaggal üzemel majd Svédországban. A Molitus Kft.-vel és a Webasto Hungária Kft.-vel együttműködésben készülő járművek kiváló európai referenciákkal rendelkeznek. A midibusz első generációjából több száz üzemel Európában, többek között Görögországban, Csehországban, Lettországban, Norvégiában vagy épp Izlandon, amely jól mutatja, hogy az autóbusz eltérő körülmények között is kiválóan funkcionál.
A modern, európai típusbizonyítvánnyal rendelkező S91-es autóbuszok speciálisan midibusz alkalmazásokra kifejlesztett önjáró alvázra épülnek. Az egyedülálló alváz-konstrukció a Rába fejlesztőmérnökeinek munkáját dicséri. A modell egyik legfontosabb előnye ezáltal, hogy mindazzal a tudással, felszereltséggel és kényelemmel rendelkezik, mint a normál autóbuszok, mérete és fordulékonysága miatt pedig tökéletesen alkalmas a szűk belvárosi forgalmak költséghatékony lebonyolítására.
A piaci visszajelzések és az újabb svéd megrendelés is azt igazolja, hogy az S91-es midibusz kiváló minőségű, európai színvonalú termék, a magyar fejlesztésű és gyártású buszok közül az egyetlen, amelyre az idei évben külföldi megrendelés érkezett, és amely nemzetközi szinten is bizonyíthat.