HÍR RÉSZLETEK
2008.07.01
Rába: szállítási keretszerződés a mezőgazdasági gépeket gyártó Claas céggel

A Rába Futómű Kft. és a német Claas Selbstfahrende Erntemaschienen GmbH cég 2009. szeptember 30.-ig hatályos, hosszabbítási opciókkal kiegészített komplett szállítási szerződést írt alá, amelynek következtében az értékesítés várható volumene éves szinten elérheti az 5 millió eurós értéket.

A Rába Futómű Kft. kapcsolata a mezőgazdasági gépeket gyártó német Claas céggel több mint egy évtizedes múltra tekint vissza. A két cég közötti együttműködés 1994-ben kezdődött, amikor a Rába komplett futóműveket kezdett szállítani a Claas univerzális traktor projektjéhez. Az együttműködés eredményeképpen a Claas ma kizárólag a Rába által tervezett és gyártott, nedvesfékes futóművekkel szereli Xerion típusú traktorát.

A Claas szállítások komoly kihívást jelentenek a Rába számára, mert a traktorként, nagy sebességű szállítójárműként és univerzális eszközhordozóként is használható, összkerékhajtású és összkerékkormányzású, 360 LE-s speciális mezőgazdasági gépbe épülő, nagy terhelésű futóműpárnak sokrétű műszaki követelményeket kell kielégíteni.

A nemrég aláírt, 2009. szeptember 30.-ig hatályos, hosszabbítási opciókkal kiegészített komplett szállítási szerződés értelmében a várható értékesítési volumen elérheti az 5 millió eurós éves értéket.

A mezőgazdasági járművek piacán folyamatosan tapasztalható fellendülés az üzlet további bővülésének lehetőségét vetíti előre, és ezt valószínűsíti az a tény is, hogy a Claas a Renault mezőgazdasági üzletágának átvételét követően immáron a traktorgyártás nemzetközi szinten is meghatározó szereplőjévé vált.