SAJTÓHÍREK
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2011.06.07
Új lendületet kap a Rába ingatlanportfóliójának hasznosítása

A Rába Járműipari Holding Nyrt. Győr város önkormányzatával közösen bemutatta a belvároshoz szervesen kapcsolódó ingatlanterületek fejlesztésére vonatkozó új koncepcióját. A komplex fejlesztési elképzelés a város természetes növekedési ütemével lépést tartó, sokfunkciós, a 21. századi elvárásoknak megfelelő, komplementer városközpont kialakítását célozza. A tervek megvalósításában Győr város is jelentős részt vállal, a Rába elsősorban a beépíthető ingatlanterületet biztosítja a Városrét fejlesztéséhez, amitől minden fél jelentős értéknövekedést vár.

2011.05.16
Stabilizálódó, élénkülõ növekedés a Rábánál

A Rába Csoport jelentős, 17,4 százalékos növekedés mellett 9,3 milliárd forint árbevételt értel 2011. I. negyedévében. E teljesítmény főként a futómű üzletág közel 40 százalékos bővülésének köszönhető, az alkatrész üzletág kisebb emelkedése és a jármű üzletág lényegesen alacsonyabb szintje mellett. Az iparági környezet stratégiai termékkörökben bekövetkezett javulása növekvő rendelésállományban ölt testet.

2011.05.13
Önálló kutatás-fejlesztési bázist adott át a Rába 115 éves évfordulóján
Önálló kutatás-fejlesztési bázist adott át a Rába 115 éves évfordulóján
Átfogó innovációs programjának újabb eredményeként a mai napon megnyitotta Technológiai Centrumát a Rába Nyrt. A közel 4400 négyzetméteres, legkorszerűbb technológiával felszerelt vizsgálati és technológiai bemutató központot Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter adta át Győrött. A vállalat önálló kutatás-fejlesztési bázisa elsősorban a társaság a futómű üzletága számára biztosít vizsgálati hátteret a stratégiai szegmensekre fókuszáló intenzív termékfejlesztési munkához. A kapcsolódó bemutató központban 115 év kiemelkedő műszaki alkotásait mutatja be a vállalat.
2011.04.29
A Rába közgyűlése támogatta a menedzsment stratégiai céljait
A Rába Nyrt. közgyűlése elfogadta az igazgatóság beszámolóját a társaság 2010. évi működéséről. A Rába kitűzött céljait teljesítve 35,8 milliárd forintos árbevétellel, 32 milliárdos mérlegfőösszeggel zárta a trendfordulót jelentő 2010. évet. A cégcsoport növekedéséhez mindhárom üzletág emelkedő árbevétellel járult hozzá, s üzemi szinten eredményesen működött. A közgyűlés felhatalmazta a társaságot sajátrészvény-vásárlásra, határozata értelmében osztalékfizetésre ebben az évben nem kerül sor.
2011.03.24
Rába: Bővülő termékpaletta, erősödő kapcsolatok a Scaniával

Újabb üzletek elnyerésével tovább erősítette pozícióját a győri Rába Futómű Kft. az európai tehergépjármű piacon. A Scania céggel kötött megállapodás révén jelentősen bővül a szállítási terjedelem, mindez az európai növekedés egyik meghatározó tényezője lehet a jövőben.

2011.02.14
Bővülő üzletágak, pozitív üzemi eredmények a Rábánál

A legjobb negyedéves teljesítmény a válság kitörése óta

A Rába csoport a válság óta a legmagasabb negyedéves árbevételét érte el a IV. negyedévben, 20,8 százalékkal meghaladva a tavalyi év hasonló időszakát. A teljes évet tekintve a társaság bevétele 5,5 százalékkal növekedve 35,8 milliárd forint, mellyel minimálisan meghaladta az éves tervet. A cégcsoport kiaknázva a célpiacain tapasztalható növekedést, mindhárom üzletágában növelni tudta árbevételét, és nyereségesen működött az elmúlt év egészét tekintve. A működésből származó eredmény (EBITDA) csoportszinten 3,1 milliárd forintot ért el. A Rába vezetésének megítélése szerint a fokozatosan emelkedő és az utolsó negyedévben dinamikájában is fokozódó árbevétel növekedési trend kedvező hatása 2011. elején is érzékelhető lesz a társaság teljesítményében.

2011.02.01
Új generációs Rába termékek a buszpiac számára

Alacsonypadlós városi busz futómű- és ülés-fejlesztés eredményeként „polcról levehető” Rába megoldások születtek
A Rába stratégiájának megfelelően új, saját fejlesztésű termékekkel bővítette buszpiaci termékpalettáját. A busz futóművek most kifejlesztett második, tárcsafékes generációja a városi tömegközlekedésben egyre nagyobb hangsúlyt kapó alacsonypadlós piaci szegmenshez kapcsolódik. Az új, Herend névre hallgató üléscsaládot városi és elővárosi buszok és villamosok jövőbeni igényeire szabták.

2010.12.21
Rába: hosszú távú stratégiai együttműködés az amerikai piacon - 5 évre szóló fejlesztési és üzleti együttműködés a Marmon-Herringtonnal

5 évre szóló stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Rába Futómű Kft. és a Marmon-Herrington. A felek hosszú távú növekedést támogató, piaci és termékfejlesztéshez kötődő stratégiai kezdeményezések bevezetéséről döntöttek a speciális jármű futóművek és hajtásláncok piacán.

2010.10.28
Új szegmensben ért el sikert a Rába a FÁK piacon
Sikeresen lépett be az orosz piac egy új szegmensébe a Rába. A GAZ csoporthoz tartozó URAL vállalattal kötött megállapodás a speciális tehergépjárművek piacán biztosít stratégiai fontosságú pozíciót a vállalatnak. A Rába magas hozzáadott értékű, komplett futóművei az URAL legújabb, speciális rendeltetésű járműveiben jelennek meg 2010-től. A cég a rendkívüli igénybevételekre kifejlesztett Rába MAXS futóműcsaládját így az orosz piacra is sikerrel bevezette.
2010.07.28
Rába: Kiegyensúlyozott eredmények lassan javuló környezetben

A Rába piacain mutatkozó kedvező jelek fokozatosan jelentkeznek a társaság eredményeiben is. A Rába az év második három hónapjában az elmúlt másfél év legmagasabb negyedéves árbevételét érte el, és az első negyedéves minimális üzemi veszteség is 411 milliós üzemi nyereségbe fordult a félév végére. Az árfolyammozgásokat követő átértékelések ugyan a pénzügyi soron, ennek hatására pedig az adózott eredményben is veszteséget okoztak, ám nem tudták megtörni a nettó hitelállomány csökkenésének trendjét, amely tovább csökkent 9,3 milliárd forintra.