SAJTÓHÍREK
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2012.06.19
Új Igazgatósági és Felügyelő Bizottsági tagok a Rábánál
Az új Igazgatósági, Felügyelő Bizottsági és Audit Bizottsági tagok megválasztása, a testületek korábbi tisztségviselőinek visszahívása és az Alapszabály módosítása szerepelt a Rába Járműipari Holding Nyrt. rendkívüli közgyűlésének napirendjén. A rendkívüli közgyűlés összehívását a társaságban a szavazatok többségével rendelkező részvényes, a Magyar Állam képviseletében eljáró MNV Zrt. kezdeményezte.
2012.05.09
Dinamikus növekedési pályán a Rába

2012 első negyedévében tovább folytatódott az árbevétel markáns bővülése a Rábánál. A vállalatcsoport 6%-ot meghaladó növekedés mellett közel 10 milliárd forintos forgalmat realizált az év első három hónapjában. Az eredményhez jelentős mértékben hozzájárult a cégcsoport húzó ága, a Futómű üzletág, és az Alkatrész üzletág is számottevő javulást tudott felmutatni. A Jármű üzletág megrendeléseit az export lendületes bővülése jellemezte. Az EBITDA jelentős növekedése mellett a vállalat pozitív tárgyévi eredményt könyvelhetett el.


2012.04.19
A Rába Közgyűlése egyetért a társaság hosszútávú céljaival

A Rába Nyrt. éves rendes Közgyűlése elfogadta az Igazgatóság beszámolóját a társaság 2011. évi működéséről. A Rába Csoport 454,5 millió forintos tárgyévi eredménnyel, 35,7 milliárd forintos mérlegfőösszeggel zárta a 2011. üzleti évet. A cégcsoport tovább erősítette pénzügyi stabilitását, eredményességéhez mindhárom üzletág pozitív üzemi eredménnyel járult hozzá.


2012.04.05
A Suzuki új modelljéhez is a Rába szállít ülés főegységeket
Évente mintegy 2,5 milliárd forintos árbevételt hozhat a Rábának az a megállapodás, amelynek keretében a társaság Alkatrész üzletága hátsó ülésvázakat és -huzatokat, valamint fejtámlahuzatokat gyárt a Suzuki új generációs modelljébe.
2012.03.12
A John Deere ismét a Rábát választotta
A John Deere ismét a Rábát választotta
Több mint egy évtizedes együttműködést követően a John Deere ismét a Rábát bízta meg egyik csúcskategóriás terméke, az 560 lóerős, gumihevederes traktor futóműveinek kifejlesztésével. A fejlesztés eredményesen zárult, a sorozatgyártás megkezdődött, a felek 5 évre szóló hosszú távú szállítási megállapodást kötöttek.
2012.02.14
Üzemi szinten az elmúlt 10 év legeredményesebb évét zárta a Rába

Tízszázalékos árbevétel-növekedés, megerősített beszállítói pozíciók
2008 óta a legmagasabb negyedéves árbevételét érte el a Rába csoport 2011 utolsó negyedévében. A múlt év egészében pedig a társaság 9,9 százalékos növekedés mellett 39,3 milliárd forint árbevételt, illetve 3,85 milliárd forint EBITDA eredményt ért el. A társaság mindhárom üzletága eredményes volt üzemi szinten. A külföldi piacok bővülésére épülő erőteljes növekedéshez a futómű üzletág 15 százalékos, az alkatrész üzletág 11 százalékos árbevétel-növekedéssel járult hozzá. A társaság 465 millió forintos adózott eredménnyel zárta a 2011. évet.

2011.11.16
Rába - Közelebb a világ járműiparának élvonalához

Beszállítói szerződéssorozattal megerősített pozíciók Európában és a tengerentúlon
2011 első kilenc hónapjában a Rába csoport 3,5 százalékos növekedéssel 26,4 milliárd forintra gyarapította árbevételét. A társaság az év során több jelentős stratégiai megállapodást kötött nemzetközi és európai járműipari társaságokkal, ezzel megerősítette pozícióját a szektor vezető szereplőinél.

2011.09.06
Rába: Exportképes a BKV számára kifejlesztett S91 midibusz
Rába: Exportképes a BKV számára kifejlesztett S91 midibusz

Sikeresen zárult a midibuszok tesztje a BKV-nál
A napokban S91 típusú midibuszok norvégiai szállítására nyert megbízást a Rába Jármű Kft. A jármű elődjéből már több mint kétszáz darab közlekedik Európa nagyvárosaiban. A nemzetközi siker mellett a midibusz a BKV második budavári tesztjét is problémamentesen zárta. Mindez jelzi, hogy az S91, amit a Rába Jármű Kft. a Molitus Kft-vel és a Webasto Hungária Kft-vel közösen fejlesztett ki, támaszodva az Ikarus által is fémjelzett tradicionális magyar járműipari tapasztalatokra, a hazai és külföldi beszállítói háttérrel európai színvonalú jármű gyártására képes.

2011.08.01
Tovább növelte az európai piacokon árbevételét a Rába

A Rába csoport 2,8 százalékos növekedéssel 18,2 milliárd forint árbevételt ért el 2011 első félévében, megőrizve üzemi szintű eredményességét. A társaság stratégiai piacainak erősödése töretlenül folytatódott, ami a társaság hosszú távú szerződésállományában is kedvezően csapódott le. A növekedés a futómű üzletág jelentős – elsősorban az európai piacokon elért – bővülésének, és az alkatrész üzletág kisebb emelkedésének köszönhető.

2011.07.25
A VW csoport előszobájában a Rába

Évi 1 milliárd forintos üzletet jelent az együttműködés a német Fehrerrel

A felfutást követően évente mintegy 750 ezer személygépkocsihoz szállíthat fém alkatrészeket az F.S. Fehrer Automotive GmbH-nak a Rába. A 2012-ben induló együttműködés közel évi 1 milliárd forintos üzletet jelent a Rába Alkatrész üzletágának. A kooperáció stratégiai értékét jelzi, hogy a Fehrer a többi között a VW csoport egyik jelentős beszállítója.