SAJTÓHÍREK
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2013.06.10
Renault Trucks Defense - Rába Jármű Kft. szándéknyilatkozat tűzoltójármű-alvázak közös gyártásáról
Tűzoltójármű-alvázak közös fejlesztéséről és gyártásáról írt alá szándéknyilatkozatot a Volvo csoporthoz tartozó Renault Trucks Defense és a Rába Jármű Kft. A hazai piaci lehetőségek kiaknázását célzó együttműködés a Renault élvonalbeli technológiájára és a Rába speciális kompetenciáira, fejlesztési és gyártási kapacitásaira épül.
2013.05.15
A Futómű kiváló teljesítménye az elmúlt évtized legjobb év eleji eredményét hozta a Rábának

A társaság dinamikus növekedéssel indította a 2013. évet, csoportszintű konszolidált árbevétele 16,4 százalékkal múlta felül a bázisidőszak eredményét, üzemi teljesítménye pedig közel meghétszereződött 2012 I. negyedévéhez viszonyítva. A Futómű üzletág 25 százalékot meghaladó bevételbővülése húzta magával a csoportszintű mutatókat. A vállalat összességében 860 millió forintos tárgyévi eredménnyel zárta az idei első negyedévet.


2013.04.12
2012 az áttörés éve a Rába számára – a Közgyűlés elfogadta a társaság éves beszámolóját
A Rába Nyrt. éves rendes Közgyűlése elfogadta az Igazgatóság beszámolóját a társaság 2012. évi működéséről. A Csoport kiemelkedő üzleti évet zárt 2012-ben, 1,35 milliárd forintos tárgyévi átfogó eredménnyel és 35 milliárd forintos konszolidált mérlegfőösszeggel. A társaság fókuszált növekedési stratégiája hatékony megvalósításával újabb biztos lépést tett a fejlődés irányába.
2013.02.12
Volvo Bus - Rába stratégiai együttműködés
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Volvo Csoport és a Rába Járműipari Holding több évtizedes kooperációja. A stratégiai partnerek együttműködési megállapodást kötöttek modern tömegközlekedési járművek előállítására a hazai piac számára, kipróbált technológia alkalmazása mellett, lokalizált gyártással és az importtartalom 100%-os ellentételezésével.
2012.12.03
Volvo Bus Corporation - Rába Járműipari Holding szándéknyilatkozat a buszpiaci együttműködésről

A stratégiai partnerek megállapodtak abban, hogy közösen tekintik át a hazai buszpiaci igények kielégítésének lehetőségeit. A modern tömegközlekedési járművek előállítása a magyar piacra kiforrott technológia alkalmazása mellett, lokalizált gyártással és maximalizált magyar tartalommal történhet.

2012.11.14
Új Rába-futómű a Claas zászlóshajó termékében
Új Rába-futómű a Claas zászlóshajó termékében

A Claas legnagyobb teljesítményű, több mint 500 lóerős univerzális erőgépéhez szállít futóműveket a Rába 2012-től. Az új üzletnek köszönhetően a mezőgazdasági szegmensből származó árbevétel jelentős növekedése várható a győri cégnél.


2012.10.24
Új üzlet a Marmon-Herringtontól
Új üzlet a Marmon-Herringtontól
Már az idei évben erőteljesen növeli speciális tehergépjármű futóműveinek amerikai értékesítését a Rába. A felfutás egy jelentős, 15 millió dollárt meghaladó összértékű brazil megrendelésnek köszönhető, melyet a Marmon-Herringtonnal együttműködésben teljesít a vállalat az idei és a következő év során.
2012.08.02
Beérett a Rába üzleti és termékfejlesztési politikája
Már nemcsak a vevőknél, az eredménysorokon is bizonyított a vállalati stratégia

2012 első félévében ismét dinamikus bővülés jellemezte a Rábát: a társaság 16,8 százalékkal növelte árbevételét az előző év hasonló időszakához képest, amely így elérte a 21,2 milliárd forintot. A futómű üzletág kiugró teljesítménye a csoporteredmények növekedésének is lendületet adott. Míg az EBITDA több mint 16%-kal emelkedett, az üzemi eredmény tisztán működésből származó számokkal csaknem két és félszeresére ugrott az év első hat hónapjában. A cégcsoport összességében közel 1 milliárd forintos teljes átfogó eredménnyel zárta az év első felét.
2012.06.19
Új Igazgatósági és Felügyelő Bizottsági tagok a Rábánál
Az új Igazgatósági, Felügyelő Bizottsági és Audit Bizottsági tagok megválasztása, a testületek korábbi tisztségviselőinek visszahívása és az Alapszabály módosítása szerepelt a Rába Járműipari Holding Nyrt. rendkívüli közgyűlésének napirendjén. A rendkívüli közgyűlés összehívását a társaságban a szavazatok többségével rendelkező részvényes, a Magyar Állam képviseletében eljáró MNV Zrt. kezdeményezte.
2012.05.09
Dinamikus növekedési pályán a Rába

2012 első negyedévében tovább folytatódott az árbevétel markáns bővülése a Rábánál. A vállalatcsoport 6%-ot meghaladó növekedés mellett közel 10 milliárd forintos forgalmat realizált az év első három hónapjában. Az eredményhez jelentős mértékben hozzájárult a cégcsoport húzó ága, a Futómű üzletág, és az Alkatrész üzletág is számottevő javulást tudott felmutatni. A Jármű üzletág megrendeléseit az export lendületes bővülése jellemezte. Az EBITDA jelentős növekedése mellett a vállalat pozitív tárgyévi eredményt könyvelhetett el.