SAJTÓHÍREK
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2014.05.15
Rába: Továbbra is kiváló készpénztermelõ képesség; 10 éves mélypontra süllyedõ hitelállomány
A Rába Csoport konszolidált, csoportszintű árbevétele 2014 első három hónapjában 11,8 milliárd forintot ért el, ami 3,5 százalékos növekedést jelent 2013 hasonló időszakához viszonyítva. A vállalatcsoport 1 milliárd forintot meghaladó EBITDA-val és 444 millió forintos üzemi nyereséggel zárta az első negyedévet. A tavalyi kimagasló cash-flow termelés idén is folytatódott 2 222 millió forint készpénztermeléssel, amelynek köszönhetően a nettó hitelállomány az elmúlt tíz év legalacsonyabb szintjére, 6,8 milliárd forintra esett.
2014.04.17
A Rába közgyűlése sikeresnek minősítette a kiemelkedő eredményeket hozó 2013 évet

A Rába Nyrt. éves rendes Közgyűlése elfogadta az Igazgatóság beszámolóját a társaság 2013. évi működéséről. A társaság kiemelkedő üzleti évet zárt, amit kiugró pénzügyi eredményei – a 2,69 milliárd forintos teljes átfogó jövedelem és a 33 milliárd forintos konszolidált mérlegfőösszeg – fémjeleznek.  A Rába árbevétel-bővülése, jelentősen meghaladva az iparági átlagot, kétszámjegyű volt a tavalyi évben, ami jelzi, hogy a fókuszált, vevői igényekre alapozott fejlesztések és a szigorú költséggazdálkodás megteremtette a tartós növekedés lehetőségét a vállalat számára.

2014.03.13
Érkeznek a Rába-Volvo együttműködés első termékei
A terveknek megfelelően halad a Rába buszprogramja
Pécsett már átvették, Budapesten pedig átadásra készek a Rába-Volvo együttműködésben szállított első autóbuszok. A szállítások a szerződésben vállalt határidő szerint megkezdődtek, a buszprogram valamennyi eleme a várt ütemben halad.
2014.02.11
Új megrendeléscsomag Európából
Jelentős üzleteket szerzett a Rába Futómű Kft. az európai piacon. A vállalat 2016-tól éves szinten mintegy 18 millió euró értékben szállít új tengelytest-modelleket a kontinens vezető tehergépjármű-gyártóinak. A megrendelések elősegítik a vállalat európai pozícióinak megerősítését és a modernizált gyártókapacitások erőteljes kihasználását.
2014.02.04
Rába alvázak a piacvezető német gyártó aszfaltozó gépeibe
2016 végéig szóló szállítási megállapodást írt alá a Rába Jármű Kft. Európa egyik vezető építőipari-jármű gyártójával, a Joseph Vögele AG-vel. A Rába új beszállítóként nyerte el a továbbfejlesztett aszfaltozó gépek alvázainak gyártási jogát. A nemrég megkötött üzlet tovább erősíti a polgári értékesítési szegmenst, és kiváló referenciát jelent a Jármű üzletág számára a további piacépítéshez.
2014.01.20
Alkatrész üzletág: Erősödő pozíciók az európai személygépkocsi-piacon
Stratégiai jelentőséggel bír a Rába számára a német Kirchhoff Grouppal nemrégiben megkötött megállapodás, amelynek értelmében a vállalat évente közel 600 000 nyugat-európai személyautóhoz szállít présalkatrészeket. Az új üzlet éves szinten több mint 500 millió forintos árbevételt biztosít a Rába Alkatrész üzletágának.
2013.10.24
Hódítanak a hibrid tömegközlekedési eszközök

Hazai felhasználók számára is elérhető a legkorszerűbb hibrid technológia
A belgiumi Busworld kiállításon minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kaptak a környezetkímélő megoldások, az alternatív hajtású járművek. A Rába stratégiai partnere, a Volvo több mint 1200 eladott hibrid busszal egyértelműen piacvezető. A környezetvédelmi normák szigorodásával párhuzamosan a Volvo az Euro6-os dízelmotor fejlesztésen túlmutató megoldással párhuzamos hibrid hajtásláncot alkotott. A Rába és a Volvo együttműködése a magyar felhasználók számára is elérhetővé teszi a legkorszerűbb hibrid technológia alkalmazását. A hibrid technológia új lehetőséget, új távlatokat nyit a hazai közösségi közlekedés döntéshozói és az utazóközönség számára egyaránt: környezetkímélő, jelentősen halkabb és olcsóbban üzemeltethető a hagyományos buszokhoz képest.


2013.10.14
Újabb midibuszokat exportál a Rába

Svédországi szállításra kapott megbízást a cég
A korábbi kedvező minőségi és üzemeltetési tapasztalatok után újabb megrendelést kapott a Rába Jármű Kft. a svéd Vinga Bus-tól S91 típusú midibuszok szállítására. A jármű ma az egyetlen olyan magyar fejlesztésű autóbusz, amit magyar gyártó értékesíteni tudott a külpiacokon, és amelyre nemzetközi szinten igény van. A járműveket 2014 tavaszán szállítja a Rába, azt követően pedig biztosítja a szerviz- és pótalkatrészhátteret is.

2013.09.17
Csuklós autóbuszok szállítására kötött szerzõdést a Rába
A Rába Jármű Kft. 61 darab csuklós autóbusz szállításáról írt alá megállapodást a Volánbusz Zrt-vel mintegy 16 millió euró értékben. A buszok szállítási jogát a Rába közbeszerzési eljárás keretében, éles piaci versenyben nyerte el a Volvoval együttműködésben. A szállítások 2014 tavaszától kezdődnek.
2013.08.06
Rekordok féléve a Rábánál
A társaság kimagaslóan jó eredménnyel zárta 2013 I. félévét, csoportszintű üzemi teljesítménye soha nem látott szintet ért el, teljes átfogó jövedelem szerinti eredménye pedig az ezredforduló óta eltelt évek rekordja. Előbbi a 2012. évi hasonló időszakhoz képest 400 százalékkal 2.007 millió forintra nőtt, utóbbi közel megduplázódott, és 1.854 millió forintot tett ki.