SAJTÓHÍREK
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2015.04.16
Rába közgyűlés: stabil eredményeket hozott a 2014-es év

A Rába Nyrt. éves rendes Közgyűlése elfogadta az Igazgatóság beszámolóját a társaság 2014. évi működéséről. A Rába Csoport 871,4 millió forintos tárgyévi átfogó eredménnyel és 36,2 milliárd forintos mérlegfőösszeggel zárta a 2014-es üzleti évet.

2015.03.09
Új elemek a budapesti közösségi közlekedés jármûparkjában- Rába futómûvel rója az utakat a BKV üzemeltetésében közlekedõ hibrid hajtású autóbusz

Még e hónapban forgalomba áll a BKV üzemeltetésében az a hibrid autóbusz, amelybe a Rába sikeresen adaptálta saját fejlesztésű portál futóművét.

2015.03.05
Rába ülésalkatrészek kerülnek az új Suzuki Vitarába
Újonnan elnyert megrendelés révén gyarapítja a Rába a Suzuki számára szállított termékei körét. A most megkötött megállapodással évi mintegy 2 milliárd forint értékű üzletet nyert el a társaság Alkatrész üzletága az új Suzuki Vitara teljes életciklusára.
2015.02.24
Megkezdõdik a BM Heros-Rába tûzoltógépjármû szériagyártása

5 milliárd forint értékű keretszerződést írt alá a Rába Jármű Kft. és a budapesti székhelyű, katasztrófavédelmi eszközök gyártásával és javításával foglalkozó BM Heros Zrt. Az első lehívás megérkezett, és ezzel megkezdődhet a hazai igényekre szabott, kiváló vezetési és terepjárási tulajdonságokkal rendelkező tűzoltógépjárművek szériagyártása. A katasztrófavédelmi járművek alvázát a Rába Jármű Kft., míg a felépítményt a BM Heros Zrt. gyártja majd.

2015.02.18
Rába 2014: az elmúlt évtized második legjobb üzemi eredménye

A társaság 2014-re kitűzött céljainak megfelelően a konszolidált, csoportszintű árbevétel közel 48 milliárd forintot ért el. A készpénztermelési hatékonyságot mutató EBITDA a negyedik negyedévben jelentősen meghaladta a 2013. év hasonló időszakának eredményét.

2014.11.13
Rába: teljesülõ idei célkitûzések, kiváló készpénztermelés és alacsony hitelállomány
A társaság konszolidált árbevétele közel 34 milliárd forintot ért el 2014. I-III. negyedévében, ami csoportszinten 2,4 százalékos mérséklődést jelent a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva. A kiváló készpénztermelés az idei évben is töretlenül folytatódott, a Rába csoport EBITDA-jának értéke pedig meghaladta a 2,1 milliárd forintot 2014 első háromnegyed évében.
2014.08.07
Rába: Jelentõsen növekvõ jármû- és alkatrész-értékesítés, alacsonyan tartott hitelállomány
A társaság 13,3 százalékos növekedés mellett 26,9 milliárd forintos konszolidált, csoportszintű árbevétellel zárta 2014. I. félévét. Az értékesítési mutatók emelkedéséhez az Alkatrész és a Jármű üzletág markáns, 22, illetve 330 százalékos forgalombővüléssel járult hozzá. A Rába Csoport EBITDA szintű eredménye meghaladta a 2 milliárd forintot, és a tavalyi kiváló készpénztermelés folytatásaként a Rába az idei év első félévében 1,6 milliárd forint cash-flow-t termelt.
2014.08.04
A Volvo Group Governmental Sales (VGGS) tűzoltó járművek összeszerelését célzó megállapodást írt alá a Rábával
A Volvo Group Governmental Sales (VGGS) tűzoltó járművek összeszerelését célzó megállapodást írt alá a Rábával
A Volvo részéről Stefano Chmielewski, a Renault Trucks Defense (RTD) vezérigazgatója és Pintér István, a Rába elnök-vezérigazgatója, illetve Torma János, a Rába Jármű Kft. ügyvezető igazgatója szállítási (keret)szerződést írt alá 2014. július 28-án, hétfőn Versailles-ban. A megállapodás három éves időtartamra tűzoltó gépjárművek összeszerelését célozza a magyar cég győri telephelyén.
2014.07.23
Hibrid hajtású buszokra kapott megrendelést a Rába
28 darab, a legkorszerűbb járműtechnológiát képviselő dízel-elektromos hibrid autóbusz szállításáról írt alá megállapodást a Rába Jármű Kft.. A most megrendelt buszflotta Budapesten fog közlekedni, így a legnagyobb európai városokban már bizonyított, fenntartható, csökkentett zajterhelésű, tisztább és zöldebb technológia jelenik meg a magyar főváros útjain is.
2014.06.03
Új szívet kapott a magyar midibusz
Új szívet kapott a magyar midibusz
Új, a legszigorúbb környezetvédelmi normáknak megfelelő, Euro6-os motort kapott a Rába győri üzemében az S91-es típusú midibusz. A jármű jelenleg az egyetlen olyan hazai fejlesztésű autóbusz, amelyet magyar gyártó a külpiacokon értékesíteni tudott. A fejlesztés mellett megkezdődött a skandináv megrendelésre készülő midibuszok átadás-átvétele is.