HÍR RÉSZLETEK
2019.11.27
Rába: Új, nemzetközi keretszerződés autóipari ülésrendszerek beszállítására

A Rába Járműalkatrész Kft. móri üzemegysége jelentős múltra visszatekintő szakértelemmel rendelkezik a járműülések és -alkatrészek gyártásában. A kiemelkedő gyártási képességnek és aktív üzletfejlesztési munkának köszönhetően sikerült üzleti kapcsolatot létesíteni az autóipar egyik legnagyobb multinacionális TIER 1-es beszállítójával.

A Rába Járműalkatrész Kft. és új partnere között frissen létrejött, hét évre szóló együttműködési megállapodás értelmében 2020 májusától a móri telephely, ötvenezer pick-up gépjárműbe szállít szerelt hátsóülés-vázakat évi 2 millió euró értékben, tovább erősítve a Rába pozícióit a nemzetközi járműipari piacon.

A több évtizedes múltra visszatekintő, egyebek mellett komplett ülésrendszerekért felelős külföldi partner a globális járműipar egyik legnagyobb TIER1-es beszállítója. A társaság európai termelésének racionalizációja érdekében kezdett tavaly tárgyalásokat a Rába Járműalkatrész Kft. üzletfejlesztésével. Ennek eredményeként jött létre idén októberben a technológiai transzfert is magában foglaló keretszerződés a pick-up piac egyik vezető márkájához készülő autóülések préselt, hegesztett és KTL festett szerelt hátsó ülésvázainak beszállítására.

Ez a megállapodás a Rába számára stratégiai jelentőségű, és igazolja a minőségi gyártás iránt elkötelezett társaság üzletfejlesztési politikáját, valamint arra is rámutat, hogy a személyautó-ipar átalakulásával az Európában működő ellátási láncok optimalizálása lehetőséget teremt új üzleti kapcsolatok létrehozására is, így a most megszületett megállapodás a további együttműködés forrása.