HÍR RÉSZLETEK
2015.02.18
Rába 2014: az elmúlt évtized második legjobb üzemi eredménye

A társaság 2014-re kitűzött céljainak megfelelően a konszolidált, csoportszintű árbevétel közel 48 milliárd forintot ért el. A készpénztermelési hatékonyságot mutató EBITDA a negyedik negyedévben jelentősen meghaladta a 2013. év hasonló időszakának eredményét.

A Rába csoport 2014-ben teljesítette korábban publikált céljait: a forgalombővülés mellett tovább csökkentette hitelállományát. Az év során 9 milliárd forintot meghaladó bruttó eredményt ért el 1,9 milliárd forintos üzemi eredmény mellett, ami az elmúlt évtized második legjobb teljesítménye. Az éves megtermelt EBITDA-tömeg meghaladta a 4,1 milliárd forintot.
A 2014. évet folytatódó, kimagasló készpénztermelő-képesség jellemezte, ami lehetővé tette, hogy a társaság nettó hitelállománya újabb csökkenés után 8,6 milliárd forintra mérséklődjön az év végére.


„A Rába mai vállalati stratégiájának fontos sarokpontja a piaci és termékdiverzitás, valamint az innováció. Az elmúlt évek termék és technológia fejlesztési tevékenységének eredményei már látszanak, amit a bejelentett üzletfejlesztési projektek és a vevői elismerések is tükröznek.” – hangsúlyozta Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója.