HÍR RÉSZLETEK
2014.01.20
Alkatrész üzletág: Erősödő pozíciók az európai személygépkocsi-piacon
Stratégiai jelentőséggel bír a Rába számára a német Kirchhoff Grouppal nemrégiben megkötött megállapodás, amelynek értelmében a vállalat évente közel 600 000 nyugat-európai személyautóhoz szállít présalkatrészeket. Az új üzlet éves szinten több mint 500 millió forintos árbevételt biztosít a Rába Alkatrész üzletágának.

Az együttműködés részleteit hosszú távú – öt évre szóló – megállapodásban rögzítették az érdekelt felek. A két cég között 2011-ben indultak a szakmai előkészítő tárgyalások, a szerződés aláírását megelőzően a Kirchhoff átfogó audit keretében vizsgálta a móri gyár alkalmasságát a nyugat-európai autóipari standardoknak megfelelően. A sikeres auditot és a gyártási felkészülést követően a vállalat a tavalyi év végén kezdte meg a préselt karosszéria elemek szállítását. A teljes felfutás az idei évben várható.
Az Alkatrész üzletág móri egysége az elmúlt évek üzletfejlesztési eredményeinek nyomán, egy szintén rangos német cég révén lépett be a magas minőségi elvárásokat támasztó nyugat-európai személygépkocsi piacra, ahol a most tető alá hozott szerződésnek köszönhetően újabb, fontos beszállítói pozíciókat szerzett.
A megállapodás stratégiai értékét növeli, hogy a Rába Alkatrész üzletága a Kirchhoff kapcsolat kiépítése révén tovább szélesítette vevőkörét a több lábon állás jegyében. Stratégiai törekvéseivel összhangban megerősítette nyugat-európai beszállítói kapcsolatait és növelni tudta a kulcs termékkörnek tekintett megmunkált fém alkatrészek forgalmát.
A Rába célja, hogy új partnerével hosszú távú, stabil kapcsolatot építsen ki, és a jövőben további bővülést érjen el meglévő technológiái és kapacitásai hasznosításával.