HÍR ARCHÍVUM
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7
2008.04.01
Rába Nyrt.: ÉVES RENDES KÖZGYÛLÉSI HIRDETMÉNYÉNYEK KIEGÉSZÍTÉSE

A RÁBA Nyrt. Igazgatósága a Társaság éves rendes közgyűlésének összehívására 2008. március21-én nyilvánosan közzétett hirdetményét (Hirdetmény) a napirendi pontok kiegészítésére vonatkozó részvényesi indítvány alapján az alábbiak szerint egészíti ki.

ÉVES RENDES KÖZGYŰLÉSI HIRDETMÉNYÉNYEK KIEGÉSZÍTÉSE

 


2008.03.21
A RÁBA Nyrt. közgyülése

A RÁBA Nyrt. értesíti a társaság tisztelt részvényeseit, hogy 2008. április 24-én 10 óra 30 perckor évi rendes közgyűlést tart.

A RÁBA Nyrt. közgyűlési meghívója

2008.02.14
Rába - 2007 Q4 gyorsjelentése: 4 milliárd feletti EBITDA, 10 milliárd alatti nettó hitelállomány

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett győri Rába Csoport sikerrel zárta a 2007-es üzleti évet, a folyamatos hatékonyságjavulásnak és a sikeres stratégiai törekvéseknek köszönhetően pozitív üzemi és nettó eredményt ért el. A 2006-os évet masszívan meghaladó, 14, 6 százalékkal megnövekedett, 57,6 milliárd forintos árbevételt ért el a csoport, miközben a működésből származó profit 544 millió forintról 1.022 millió forintra emelkedett. A menedzsment prognózisának megfelelően a másik két üzletág mellett a futómű is pozitív eredménnyel zárta a negyedik negyedévet. A kedvező eredmények hatására a társaság eladósodottsága az öt évvel ezelőtti szintre mérséklődött.

 

Dokumentum letöltése itt

2007.11.15
Sajtóközlemény - Rába: Folytatódó növekedés, szinten maradó EBITDA
Rába: Folytatódó növekedés, szinten maradó EBITDA

A győri Rába Csoport - melynek részvényeit a Budapesti Értéktőzsde jegyzi - a folyamatos hatékonyságjavulásnak és a sikeres stratégiai törekvéseknek köszönhetően 2007. harmadik negyedévét is pozitív üzemi és nettó eredménnyel zárta. Mivel ebben a negyedévben sem történt ingatlan-értékesítés, így ez a pozitívum tisztán az üzemi tevékenységből származik.
2007.08.08
Folytatódó növekedés, romló üzleti környezet, pozitív üzemi és nettó eredmény
A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Rába Csoport továbbra is folyamatosan javítja hatékonyságát, melynek köszönhetően a győri járműipari vállalat 2007. második negyedévét is pozitív üzemi és nettó erdeménnyel zárta, melyet nem torzított ingatlan értékesítés, így tisztán az üzemi tevékenységből származik. A vállalat 9,4 százalékkal, 27 milliárd forintra növelte árbevételét az év első felében. A romló devizaárfolyam ellenére a társaság 2007 első félévében 113 millió forint üzemi nyereséget realizált és 1678 millió forintra nőt az EBITDA. A Rába számára a negatív gazdasági környezetben a fő sorokon elért továbbra is pozití eredmény nagymértékben köszönhető a folyamatos üzletfejlesztésnek, a folyamatos költségkontrollnak és a hatékonyságjavítás érdekében végrehajtott intézkedéseknek. Az időszak alatt újabb jelentős hosszú távú beszállítói szerződések születtek mind európai és a FÁK piacok vonatkozásában.