HÍR ARCHÍVUM
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7
2010.11.15
Rába: Beinduló növekedés, javuló fedezet mellett

Új stratégia 2015-ig: „Fókuszált növekedés”

A fokozatosan javuló iparági környezetben a Rábánál megindult az árbevétel növekedése, ami a rendelésállomány alapján az év utolsó három hónapjában is folytatódhat majd. Ennek megfelelően a menedzsment a 2010. évre megfogalmazott üzleti terv teljesülését biztosítottnak látja.
A társaság elfogadta a következő öt éves stratégiát, mely a Rába egyes termékvonalakon meglévő speciális ismereteire alapozott, az egyedi kiszolgálást és üzleti megközelítést kívánó piacokon a fókuszált növekedést tűzte ki célul.

2010.10.18
A Rába az év magyar vállalata
Tizenegyedik alkalommal díjazta a kiváló üzleti teljesítményeket a Figyelő TOP 200 szakmai zsűrije. A legeredményesebb magyar vállalatnak járó elismerést a Rába nyerte el. A győztest a zsűri a TOP 200 köréből, a tavalyi év objektív mutatóinak rangsorolásával és az egyéni teljesítmények figyelembevételével választotta ki.
2010.07.12
Új lendületet kap a futóműfejlesztés - Megkezdte működését a Rába Fejlesztési Intézet

Európai uniós pályázati támogatással megkezdődött a Rába többéves, átfogó innovációs programja, amelyet a társaság az újonnan létrehozott Rába Fejlesztési Intézet keretei között valósít meg. A három év alatt több mint másfélmilliárd forintos beruházással megvalósuló projekt eredményeként a győri vállalat a futóműgyártás tavalyi volumenének megduplázását várja 2015-ig.

2010.04.29
Támogatja a menedzsment célkitűzéseit a Rába közgyűlése
A Rába Nyrt. mai napon megtartott közgyűlése elfogadta az igazgatóság beszámolóját a társaság 2009. évi működéséről. A globális járműipart sújtó recesszió erőteljesen, több mint 40 százalékkal vetette vissza a társaság árbevételét, aminek fényében különösen kedvező, hogy a társaság mindhárom üzletága pozitív üzemi eredménnyel zárt, miközben adózott veszteségét is az előző évi érték 14 százaléka alá sikerült redukálnia. A közgyűlés támogatta a cég vezetésének a piaci konszolidációra építő növekedési elképzeléseit, és ennek megfelelően úgy határozott, hogy osztalékfizetésre ebben az évben sem kerül sor. A közgyűlés döntött vezetői részvényopciós program meghosszabbításáról is.
2010.01.22
Dakar siker Rába futóműveken
Bár magyar versenyző nem állt rajthoz idén, mégis született hazai siker a Dakaron. A Martin Macik nevével fémjelzett cseh kamion több mint 9000 km megtétele után a győri Rába által kifejlesztett és gyártott futóműveken negyedikként ért célba Buenos Airesben.

2009.04.20
A Rába Nyrt. Közgyűlése

A RÁBA Járműipari Holding Nyrt.  értesíti a társaság tisztelt részvényeseit, hogy 2009. április 23-án délelőtt 10 óra 30 perckor évi rendes K Ö Z G Y Ű L É S T tart a RÁBA Nyrt. Kereskedelmi Központjában (Hotel Konferencia, Győr, Apor Vilmos püspök tere 3.)


2008.11.11
Rába: az iparági válság ellenére teljesül az éves terv

A Győri Rába Csoport 2008 első három negyedévében 45,3 milliárd forint árbevételt ért el, ami 9,1 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakának értékét. Bár üzemi eredménye ugyanebben a periódusban 550-ről 408 millió forintra csökkent, az árfolyamhatásokat ellensúlyozó sikeres fedezeti ügyletek eredményeképpen az év első kilenc hónapjának nettó nyeresége 1,61 milliárd forint lett, szemben az egy éve elkönyvelt 725 milliós értékkel. A társaság továbbra is tartja 2008. év végére szóló előrejelzését, amely 60 milliárd forintos árbevétellel és – a realizált fedezeti ügyletekkel együtt - 5,5 milliárd forintos EBITDA szinttel számol.

2008.08.06
Rába: a külső hatások sem törték meg a lendületet
2008 első félévében is folytatódott a győri Rába Csoport dinamikus növekedése: árbevétele az előző év első feléhez képest 18,3 százalékkal, 32,9 milliárd forintra nőtt. Mindhárom üzletág nyereséges működése, valamint a kedvezőtlen árfolyamhatások kivédését szolgáló sikeres fedezeti ügyletek hatására a tőzsdei társaság a tavalyi év hasonló időszakában realizált 263 millió forintos nettó eredményhez képes ebben az időszakban 3,3 milliárd forint feletti nyereséggel zárt. További pozitívum, hogy az eredményt érdemben nem befolyásolta ingatlaneladások egyszeri hatása. Egy év alatt jelentősen javult a mérleg szerkezete is: a nettó hitelállomány régen nem látott szintre, 9,5 milliárd forintra csökkent.
2008.05.14
Rába: 2008 elején ismét trendszerű növekedés, dinamikusan bővülő nyereség

A győri Rába Csoport 2008 első negyedévében elért eredménye jól illeszkedik a társaság elmúlt negyedévekben mutatott növekedési trendjébe. A tőzsdei társaság az előző év hasonló időszakához képest 27,8 százalékkal magasabb, 16,8 milliárd forintos árbevételt ért el, miközben üzemi eredménye 116-ról 602 millió forintra nőtt, nettó nyeresége pedig 657 millió forint. Bár a kedvezőtlen külső hatások továbbra is érvényesülnek, a folyamatos hatékonysági intézkedések hatására ismét mindhárom stratégiai üzletág nyereségesen teljesített. A nettó hitelállomány mértéke - az év végi értékhez hasonlóan - továbbra is a 2002 előtti, 10 milliárd forint alatt maradt.

Sajtóközlemény letöltése

2008.04.24
Sikeres évet zárt a Rába közgyûlése

A Rába Nyrt. mai napon megtartott közgyűlése elfogadta az igazgatóság beszámolóját a társaság 2007. évi működéséről. A vállalat a 2003. évben elfogadott, majd 2007-ben megújított stratégia következetes kivitelezésének eredményeként 14 százalékos növekedéssel 58,2 milliárd forint árbevételt és 24 százalékos bővülés mellett 4 milliárd forint működési eredményt realizált. A társaság tulajdonosai támogatásukról biztosították a hosszú távú növekedési célkitűzéseket, így a tavalyi év eredménye teljes egészében a társaságnál marad, osztalék kifizetésére nem kerül sor. Pintér István megbízatását az igazgatóságban a testület további öt évre meghosszabbította.

sajtóközlemény letöltése