HÍR ARCHÍVUM
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8
2012.11.07
Markáns növekedés a Rábánál - jelentősen bővült a Futómű

Eredményes üzlet- és termékfejlesztés
Jelentős, 17,9 százalékos növekedés mellett 31,1 milliárd forintos árbevételt könyvelhetett el a társaság 2012 első kilenc hónapjában. A húzó üzletág továbbra is a Futómű, az előző év bázisidőszakához képest 24,5 százalékkal magasabb bevételi szinttel, de az Alkatrész és a Jármű üzletág eredménye is javult.  A 38 százalékkal emelkedő EBITDA is jelzi, hogy a Rába csoport várhatóan teljesíti a 2012. évre kitűzött céljait.

2012.09.25
A Rába Nyrt. Igazgatósága megerõsítette a cégcsoport középtávú stratégiáját
A Rába Nyrt. Igazgatósága áttekintette a cégcsoport és az üzletágak középtávú stratégiáját és megerősítette a 2011-2015 időszakra kitűzött stratégiai irányokat. A vállalatcsoport fő üzletága továbbra is a Futómű. A Jármű üzletág esetében az Igazgatóság megvizsgálja a stratégiai termékkör kiegészítésének lehetőségét.
2012.03.12
A John Deere ismét a Rábát választotta
Több mint egy évtizedes együttműködést követően a John Deere ismét a Rábát bízta meg egyik csúcskategóriás terméke, az 560 lóerős, gumihevederes traktor futóműveinek kifejlesztésével. A fejlesztés eredményesen zárult, a sorozatgyártás megkezdődött, a felek 5 évre szóló hosszú távú szállítási megállapodást kötöttek.
2012.02.14
Üzemi szinten az elmúlt 10 év legeredményesebb évét zárta a Rába

Tízszázalékos árbevétel-növekedés, megerősített beszállítói pozíciók
2008 óta a legmagasabb negyedéves árbevételét érte el a Rába csoport 2011 utolsó negyedévében. A múlt év egészében pedig a társaság 9,9 százalékos növekedés mellett 39,3 milliárd forint árbevételt, illetve 3,85 milliárd forint EBITDA eredményt ért el. A társaság mindhárom üzletága eredményes volt üzemi szinten. A külföldi piacok bővülésére épülő erőteljes növekedéshez a futómű üzletág 15 százalékos, az alkatrész üzletág 11 százalékos árbevétel-növekedéssel járult hozzá. A társaság 465 millió forintos adózott eredménnyel zárta a 2011. évet.

2011.11.16
Rába - Közelebb a világ járműiparának élvonalához

Beszállítói szerződéssorozattal megerősített pozíciók Európában és a tengerentúlon
2011 első kilenc hónapjában a Rába csoport 3,5 százalékos növekedéssel 26,4 milliárd forintra gyarapította árbevételét. A társaság az év során több jelentős stratégiai megállapodást kötött nemzetközi és európai járműipari társaságokkal, ezzel megerősítette pozícióját a szektor vezető szereplőinél.

2011.05.13
Önálló kutatás-fejlesztési bázist adott át a Rába 115 éves évfordulóján

Átfogó innovációs programjának újabb eredményeként megnyitotta Technológiai Centrumát a Rába Nyrt. A közel 4400 négyzetméteres, legkorszerőbb technológiával felszerelt vizsgálati és technológiai bemutató központot Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter adta át Gyırött. A vállalat önálló kutatás-fejlesztési bázisa elsősorban a társaság a futómű üzletága számára biztosít vizsgálati hátteret a stratégiai szegmensekre fókuszáló intenzív termékfejlesztési munkához. A kapcsolódó bemutató központban 115 év kiemelkedő műszaki alkotásait mutatja be a vállalat.

2010.11.15
Rába: Beinduló növekedés, javuló fedezet mellett

Új stratégia 2015-ig: „Fókuszált növekedés”

A fokozatosan javuló iparági környezetben a Rábánál megindult az árbevétel növekedése, ami a rendelésállomány alapján az év utolsó három hónapjában is folytatódhat majd. Ennek megfelelően a menedzsment a 2010. évre megfogalmazott üzleti terv teljesülését biztosítottnak látja.
A társaság elfogadta a következő öt éves stratégiát, mely a Rába egyes termékvonalakon meglévő speciális ismereteire alapozott, az egyedi kiszolgálást és üzleti megközelítést kívánó piacokon a fókuszált növekedést tűzte ki célul.

2010.10.18
A Rába az év magyar vállalata
Tizenegyedik alkalommal díjazta a kiváló üzleti teljesítményeket a Figyelő TOP 200 szakmai zsűrije. A legeredményesebb magyar vállalatnak járó elismerést a Rába nyerte el. A győztest a zsűri a TOP 200 köréből, a tavalyi év objektív mutatóinak rangsorolásával és az egyéni teljesítmények figyelembevételével választotta ki.
2010.07.12
Új lendületet kap a futóműfejlesztés - Megkezdte működését a Rába Fejlesztési Intézet

Európai uniós pályázati támogatással megkezdődött a Rába többéves, átfogó innovációs programja, amelyet a társaság az újonnan létrehozott Rába Fejlesztési Intézet keretei között valósít meg. A három év alatt több mint másfélmilliárd forintos beruházással megvalósuló projekt eredményeként a győri vállalat a futóműgyártás tavalyi volumenének megduplázását várja 2015-ig.

2010.04.29
Támogatja a menedzsment célkitűzéseit a Rába közgyűlése
A Rába Nyrt. mai napon megtartott közgyűlése elfogadta az igazgatóság beszámolóját a társaság 2009. évi működéséről. A globális járműipart sújtó recesszió erőteljesen, több mint 40 százalékkal vetette vissza a társaság árbevételét, aminek fényében különösen kedvező, hogy a társaság mindhárom üzletága pozitív üzemi eredménnyel zárt, miközben adózott veszteségét is az előző évi érték 14 százaléka alá sikerült redukálnia. A közgyűlés támogatta a cég vezetésének a piaci konszolidációra építő növekedési elképzeléseit, és ennek megfelelően úgy határozott, hogy osztalékfizetésre ebben az évben sem kerül sor. A közgyűlés döntött vezetői részvényopciós program meghosszabbításáról is.