HÍR ARCHÍVUM
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7
2013.05.15
A Futómű kiváló teljesítménye az elmúlt évtized legjobb év eleji eredményét hozta a Rábának
A társaság dinamikus növekedéssel indította a 2013. évet, csoportszintű konszolidált árbevétele 16,4 százalékkal múlta felül a bázisidőszak eredményét, üzemi teljesítménye pedig közel meghétszereződött 2012 I. negyedévéhez viszonyítva. A Futómű üzletág 25 százalékot meghaladó bevételbővülése húzta magával a csoportszintű mutatókat. A vállalat összességében 860 millió forintos tárgyévi eredménnyel zárta az idei első negyedévet.
2013.04.15
Rába-Volvo beszállítói program - nagy az érdeklődés

Egy hónap alatt több mint 100-an jelentkeztek
Nagy az érdeklődés a Rába-Volvo együttműködés keretében meghirdetett beszállítói program iránt, egy hónap alatt több mint száz, a járműipar szinte minden területén tevékenykedő magyar kis- és közepes vállalat jelentkezett a felhívásra. A program elindításának célja, hogy minél több hazai vállalkozás versenyképes terméke beépüljön a tervezett Rába-Volvo autóbuszokba, illetve bekerülhessen a Volvo globális beszállítói rendszerébe.


2013.03.19
Buszprogramjához hazai beszállítókat keres a Rába
A Volvo Bus Corporation vállalattal kialakított együttműködés keretében beszállítói programot hirdet a Rába Jármű Kft. magyar kis- és közepes vállalatok számára. A Rába és a Volvo februárban aláírt, autóbuszok hazai gyártását célzó megállapodása értelmében a magyar beszállítók versenyképes termékei a magyar piacra készülő autóbuszok mellett a Volvo globális beszállítói rendszerébe is bekerülhetnek.
2013.02.14
A kiemelkedően teljesítő Futómű hatására kimagaslóan jó üzleti év a Rábánál
A társaság fókuszált és következetes növekedési stratégiájának sikerét bizonyítja, hogy a Rába az utóbbi évek egyik legjobb eredményét tudta felmutatni 2012-ben. A cég csoportszintű konszolidált árbevétele 7,5 százalékkal növekedett a bázisidőszakhoz képest, és 42 milliárd forintot tett ki. A növekedés motorját ismét a Futómű üzletág kiváló teljesítménye adta. A Rába Csoport 1,35 milliárd forintos teljes átfogó jövedelem szerinti eredménnyel zárta a 2012. évet.
2012.11.07
Markáns növekedés a Rábánál - jelentősen bővült a Futómű

Eredményes üzlet- és termékfejlesztés
Jelentős, 17,9 százalékos növekedés mellett 31,1 milliárd forintos árbevételt könyvelhetett el a társaság 2012 első kilenc hónapjában. A húzó üzletág továbbra is a Futómű, az előző év bázisidőszakához képest 24,5 százalékkal magasabb bevételi szinttel, de az Alkatrész és a Jármű üzletág eredménye is javult.  A 38 százalékkal emelkedő EBITDA is jelzi, hogy a Rába csoport várhatóan teljesíti a 2012. évre kitűzött céljait.

2012.09.25
A Rába Nyrt. Igazgatósága megerõsítette a cégcsoport középtávú stratégiáját
A Rába Nyrt. Igazgatósága áttekintette a cégcsoport és az üzletágak középtávú stratégiáját és megerősítette a 2011-2015 időszakra kitűzött stratégiai irányokat. A vállalatcsoport fő üzletága továbbra is a Futómű. A Jármű üzletág esetében az Igazgatóság megvizsgálja a stratégiai termékkör kiegészítésének lehetőségét.
2012.03.12
A John Deere ismét a Rábát választotta
Több mint egy évtizedes együttműködést követően a John Deere ismét a Rábát bízta meg egyik csúcskategóriás terméke, az 560 lóerős, gumihevederes traktor futóműveinek kifejlesztésével. A fejlesztés eredményesen zárult, a sorozatgyártás megkezdődött, a felek 5 évre szóló hosszú távú szállítási megállapodást kötöttek.
2012.02.14
Üzemi szinten az elmúlt 10 év legeredményesebb évét zárta a Rába

Tízszázalékos árbevétel-növekedés, megerősített beszállítói pozíciók
2008 óta a legmagasabb negyedéves árbevételét érte el a Rába csoport 2011 utolsó negyedévében. A múlt év egészében pedig a társaság 9,9 százalékos növekedés mellett 39,3 milliárd forint árbevételt, illetve 3,85 milliárd forint EBITDA eredményt ért el. A társaság mindhárom üzletága eredményes volt üzemi szinten. A külföldi piacok bővülésére épülő erőteljes növekedéshez a futómű üzletág 15 százalékos, az alkatrész üzletág 11 százalékos árbevétel-növekedéssel járult hozzá. A társaság 465 millió forintos adózott eredménnyel zárta a 2011. évet.

2011.11.16
Rába - Közelebb a világ járműiparának élvonalához

Beszállítói szerződéssorozattal megerősített pozíciók Európában és a tengerentúlon
2011 első kilenc hónapjában a Rába csoport 3,5 százalékos növekedéssel 26,4 milliárd forintra gyarapította árbevételét. A társaság az év során több jelentős stratégiai megállapodást kötött nemzetközi és európai járműipari társaságokkal, ezzel megerősítette pozícióját a szektor vezető szereplőinél.

2011.05.13
Önálló kutatás-fejlesztési bázist adott át a Rába 115 éves évfordulóján

Átfogó innovációs programjának újabb eredményeként megnyitotta Technológiai Centrumát a Rába Nyrt. A közel 4400 négyzetméteres, legkorszerőbb technológiával felszerelt vizsgálati és technológiai bemutató központot Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter adta át Gyırött. A vállalat önálló kutatás-fejlesztési bázisa elsősorban a társaság a futómű üzletága számára biztosít vizsgálati hátteret a stratégiai szegmensekre fókuszáló intenzív termékfejlesztési munkához. A kapcsolódó bemutató központban 115 év kiemelkedő műszaki alkotásait mutatja be a vállalat.