HÍR ARCHÍVUM
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8
2015.02.18
Rába 2014: az elmúlt évtized második legjobb üzemi eredménye

A társaság 2014-re kitűzött céljainak megfelelően a konszolidált, csoportszintű árbevétel közel 48 milliárd forintot ért el. A készpénztermelési hatékonyságot mutató EBITDA a negyedik negyedévben jelentősen meghaladta a 2013. év hasonló időszakának eredményét.

2014.02.20
Rába: Kétszámjegyû növekedés, 4,5 milliárddal csökkenõ hitelállomány
A társaság 2013-ra kitűzött céljainak megfelelően a konszolidált, csoportszintű árbevétel 47,5 milliárd forintot ért el, 12,1 százalékos növekedést hozva a 2012-es 42,3 milliárdot követően. A siker záloga 2013-ban is a Futómű üzletág kimagasló teljesítménye és eredménye volt. A Rába csoport az elmúlt évben a bázisidőszakhoz képest megduplázta a teljes átfogó jövedelem szerinti eredményét, amely így 2,69 milliárd forintot tett ki.
2014.01.20
Alkatrész üzletág: Erősödő pozíciók az európai személygépkocsi-piacon
Stratégiai jelentőséggel bír a Rába számára a német Kirchhoff Grouppal nemrégiben megkötött megállapodás, amelynek értelmében a vállalat évente közel 600 000 nyugat-európai személyautóhoz szállít présalkatrészeket. Az új üzlet éves szinten több mint 500 millió forintos árbevételt biztosít a Rába Alkatrész üzletágának.
2013.11.13
Kiemelkedő háromnegyed éves eredmény a Rábánál

Felülteljesíti idei céljait a vállalat
A társaság 2013 első kilenc hónapjában túlszárnyalta a tavalyi év bázisidőszakának eredményeit: csoportszintű konszolidált árbevétele 11,6 százalékos növekedéssel 34,7 milliárd forintot ért el, üzemi eredménye pedig az iparági átlagot jóval meghaladó szintre emelkedve négyszeresére nőtt. A nagyszerű teljesítmény több tényező együttes hatásának következménye, aminek köszönhetően a vállalat várhatóan sikeresen teljesíti 2013-ra kitűzött üzleti céljait még a lassuló gazdasági környezet ellenére is.

2013.09.26
Újabb megrendelés a Rába-Volvo buszokra
A megvalósítás fázisába lép a helyi gyártás, az ellentételezés és a beszállítói program

Újabb csuklós buszok szállítási jogát nyerte el a Rába Jármű Kft. a Tüke Busz Zrt. tenderén. A Rába a nemrég elnyert Volánbusz üzlet mellett a pécsi üzemeltető tenderén is sikerrel pályázott, az újonnan elnyert 5 darabos megrendeléssel összességében már 66 autóbusz szállítását kezdheti meg 2014 tavaszától.A Rába – Volvo beszállítói program hamarosan új fázisba érkezik.
2013.06.17
Hamarosan lezárul a jelentkezés a Rába-Volvo beszállítói programra

Már közel 250-en jelentkeztek
A Rába-Volvo együttműködés keretében tavasszal meghirdetett beszállítói programra eddig az előzetes várakozásokat meghaladva, közel 250 kis- és közepes vállalkozás jelentkezett. Az érdeklődőknek még szűk két hetük maradt, azt követően elindul az adatok feldolgozása és a program következő fázisának előkészítése. A több lépcsős folyamat eredményeként alakul ki, mely hazai vállalkozások termékei épülhetnek be potenciálisan a tervezett Rába-Volvo autóbuszokba, illetve kerülhetnek majd be a Volvo globális beszállítói rendszerébe.

2013.05.15
A Futómű kiváló teljesítménye az elmúlt évtized legjobb év eleji eredményét hozta a Rábának
A társaság dinamikus növekedéssel indította a 2013. évet, csoportszintű konszolidált árbevétele 16,4 százalékkal múlta felül a bázisidőszak eredményét, üzemi teljesítménye pedig közel meghétszereződött 2012 I. negyedévéhez viszonyítva. A Futómű üzletág 25 százalékot meghaladó bevételbővülése húzta magával a csoportszintű mutatókat. A vállalat összességében 860 millió forintos tárgyévi eredménnyel zárta az idei első negyedévet.
2013.04.15
Rába-Volvo beszállítói program - nagy az érdeklődés

Egy hónap alatt több mint 100-an jelentkeztek
Nagy az érdeklődés a Rába-Volvo együttműködés keretében meghirdetett beszállítói program iránt, egy hónap alatt több mint száz, a járműipar szinte minden területén tevékenykedő magyar kis- és közepes vállalat jelentkezett a felhívásra. A program elindításának célja, hogy minél több hazai vállalkozás versenyképes terméke beépüljön a tervezett Rába-Volvo autóbuszokba, illetve bekerülhessen a Volvo globális beszállítói rendszerébe.


2013.03.19
Buszprogramjához hazai beszállítókat keres a Rába
A Volvo Bus Corporation vállalattal kialakított együttműködés keretében beszállítói programot hirdet a Rába Jármű Kft. magyar kis- és közepes vállalatok számára. A Rába és a Volvo februárban aláírt, autóbuszok hazai gyártását célzó megállapodása értelmében a magyar beszállítók versenyképes termékei a magyar piacra készülő autóbuszok mellett a Volvo globális beszállítói rendszerébe is bekerülhetnek.
2013.02.14
A kiemelkedően teljesítő Futómű hatására kimagaslóan jó üzleti év a Rábánál
A társaság fókuszált és következetes növekedési stratégiájának sikerét bizonyítja, hogy a Rába az utóbbi évek egyik legjobb eredményét tudta felmutatni 2012-ben. A cég csoportszintű konszolidált árbevétele 7,5 százalékkal növekedett a bázisidőszakhoz képest, és 42 milliárd forintot tett ki. A növekedés motorját ismét a Futómű üzletág kiváló teljesítménye adta. A Rába Csoport 1,35 milliárd forintos teljes átfogó jövedelem szerinti eredménnyel zárta a 2012. évet.