KUTATÁS - FEJLESZTÉS - ÚJ GENERÁCIÓS BUSZ FUTÓMŰVEK

Új generációs busz futóművek fejlesztése

  „RÁBA 3. generációs portál futóműcsaládjának kifejlesztése és a futóművek piaci pozícióinak megőrzését, erősítését elősegítő vevőszolgálati marketing szolgáltatások kidolgozása” projekt 

 Az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló GOP-1.3.1-08/2-2009-0011 számú projekt eredményeképpen a Rába - stratégiájával összhangban- új, saját fejlesztésű termékekkel bővítette buszpiaci termékpalettáját.

A projekt magában foglalta a termékek előzetes piaci igényeinek felmérését, valamint a teljes fejlesztési folyamatot, a hajtott és nem hajtott futóművek konstrukciójának kifejlesztésétől a prototípusgyártáson és tesztelésen át a tényleges kivitelezésig.
A 2011-es év elején elkészült futóművekhez szerviztechnológia és a futóművek javítására irányuló oktatási anyag kidolgozása is megtörtént.
A busz futóművek most kifejlesztett tárcsafékes generációja a városi tömegközlekedésben egyre inkább előtérbe kerülő alacsonypadlós piaci szegmenshez kapcsolódik.  

 

A Rába futóművek közel 40 éve vannak jelen a buszpiacon. A vállalat termékeivel a piacot teljeskörűen - a midibuszoktól a csuklós városi buszokig - képes kiszolgálni. A nyugat-európai tendenciákhoz hasonlóan a társaság hagyományos piacain - a régióban, Kelet-Európában és a FÁK országokban -  is emelkedő tendenciát mutat az alacsony padlós járművek aránya az újonnan forgalomba kerülő buszok piacán. Az alacsonypadlós járművek futóműveinek egyszerre kell megfelelni a padlómagasság, az átjárható utastér és terhelhetőség iránti szigorú elvárásoknak.                         

      

http://www.nfu.hu/

http://www.magzrt.hu/