KUTATÁS - FEJLESZTÉS - NAGYTELJESÍTMÉNYŰ MEZŐGAZDASÁGI ERŐGÉP FUTÓMŰVEK

Új Rába-futómű nagyteljesítményű mezőgazdasági erőgépekhez

„Legalább 500 LE-s kormányzott háromfokozatú, nedvesfékes nehéz traktor futóműpár fejlesztése” projekt

A Rába Futómű Kft. az Európai Unió támogatásával 500 LE feletti teljesítmény átvitelére alkalmas futóművet fejlesztett ki nehéztraktorok és mezőgazdasági munkagépek számára.

A speciális kormányzással és fékrendszerrel ellátott futómű műszaki tartalmát tekintve világújdonságnak számít kategóriájában. A fejlesztés során a Rába mérnökei nagy hangsúlyt fektettek a kiemelt termékjellemzők (szilárdság, össztömeg, zaj, kenés-olajozás) optimalizálására.
A projekt keretében megalkotott  kiemelkedő teherbírású, innovatív mérnöki megoldásokat ötvöző futóművet Európa vezető mezőgazdasági gépgyártója, a Claas építi be legnagyobb teljesítményű, több mint 500 lóerős univerzális erőgépébe. Az új üzlet a mezőgazdasági szegmensből származó árbevétel további bővülését eredményezte a győri vállalatnál.

„Vállalatunk a nehéz traktor futóművek specialistájaként a „best in class” pozíció megszerzésére törekszik. Sikeres fejlesztési projektünkkel ismét közelebb kerültünk célunkhoz és tovább erősítettük pozíciónkat egy stratégiai jelentőségű réspiaci szegmensben.” - jelentette ki Pintér István, a Rába Nyrt. elnök-vezérigazgatója.


http://www.nfu.hu/

http://www.magzrt.hu/