KUTATÁS - FEJLESZTÉS - KOMPLEX TECHNOLÓGIAI FEJLESZTÉS

Komplex technológiai fejlesztés a Rába Futómű Kft-nél

A Rába Futómű Kft. 2013-ban nyújtott be sikeres pályázatot a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében. Az így elnyert, közel 625 millió forint vissza nem térítendő támogatással komplex technológiafejlesztésre és gyártási kapacitásbővítésre nyílt lehetőség a vállalatnál.

A Rába Futómű Kft. a "Technológia fejlesztése és gyártási kapacitás bővítése" című projekt keretében indított komplex fejlesztési programot az Európai Unió támogatásával. A beruházás, mely eszközbeszerzés, szoftver- és ingatlanfejlesztés elemekből áll, 2013 és 2015 között valósult meg.
A több mint két milliárd forint összértékű projekt keretében 10 darab új egyedi gép beszerzésére került sor, amelyek hatékonyan támogatják a futómű gyártáshoz kapcsolódó folyamatokat.
Ugyancsak a projekt keretében, a Rába Futómű Kft. alkatrész-szerelde üzemében került kialakításra 8600 négyzetméteren az ún. "tiszta szerelde". Az elvégzett munkálatok az összeszerelő tevékenység részére lekerített terület korszerűsítésére, modernizálására irányultak. A fejlesztés eredményeként az üzemrész infrastruktúrájában, vizuális megjelenésében és rendszereiben is megújult.
A szoftverfejlesztési modul részeként sor került továbbá a Rába vállalatirányítási rendszere, az Oracle szoftver migrációjára és testre szabására, amely így hatékonyabban támogatja a munkatársak mindennapi tevékenységét. Emellett, a beszerzett új Microsoft licencekkel korszerűsödtek a vállalat irodai alkalmazásai is. Az új szoftverek gyorsabb, hatékonyabb, biztonságosabb munkát tesznek lehetővé.
Összességében a 2013-ban elindított projekt hozzájárul a gyártókapacitások modernizálásához, a technológiaváltás folyamatának felgyorsításához és az infrastruktúra fejlesztéséhez. A vállalat a megvalósult fejlesztéseknek köszönhetően megnövelt kapacitással, korszerűbb technológiával, magasabb színvonalon képes kielégíteni a partnercégek igényeit.